Ze sterven vaak een vroege dood en toch zijn er nooit zoveel korhoenders uitgezet op Sallandse Heuvelrug als dit jaar

Op de Sallandse Heuvelrug worden deze maand 40 korhoenders uit Zweden uitgezet. Meer dan ooit tevoren in een jaar. De provincie Overijssel wil op deze manier de populatie sneller versterken. Te veel Scandinavische ‘importvogels’ sterven namelijk een vroege dood.

4 reacties

 • H de Vries

  11 maanden geleden
  @job ja pak de predatorende mountainbikers (en automobilisten op de toeristenweg) aan zodat de korhoen die hier thuis hoort en de oudste rechten heeft, kan overleven.
 • Rudy Noordink

  11 maanden geleden
  Best een goed idee, maar je zult de vogels moeten bijvoeren totdat er weer voldoende insecten zijn. Op dit moment is de hoeveelheid insecten nog geen één procent in vergelijking met die van de jaren zeventig. De ooievaars moesten jaren geleden ook worden bijgevoerd, om nu weer een goed bestand te hebben.
 • Yvonne Veld

  11 maanden geleden
  SBB zou aangeklaagd moeten worden voor dierenmishandeling. Hoeveel geld moet het nog kosten, hoelang moet er nog gesold en gesleept worden met deze dieren en hoeveel dieren moeten er nog een onnodige vroege dood sterven voor ze bij deze club beseffen dat het project korhoender hier niet levensvatbaar is?
 • Job ten Doeschate

  11 maanden geleden
  Hoe lang duurt het nou nog voordat die diepvriesbiologen inzien dat het uitzetten van korren een zinloze geldverspilling is zolang de predatoren niet drastisch aangepakt worden?