ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Zo gaan complete dorpen van het gas: ‘Dit maakt ons volledig onafhankelijk van de wereldmarkt of oorlog’

De komende jaren moeten 8 miljoen woningen van het aardgas af. Een mega-operatie die nog maar nauwelijks op gang komt. Er zijn uitzonderingen. In het polderdorp Nagele en de Deventer stadswijk Zandweerd zijn ze al begonnen. Deze voorlopers laten zien wat het voor jouw woning (en portemonnee) betekent als je straks van het gas gaat. ,,We komen bij de mensen met een offer they can’t refuse.”

19 reacties

 • HJ Veltkamp

  2 maanden geleden
  @Gerrit de Goeij. Als de stroom voor opladen van de autoaccu door allerlei belastingen net zo duur wordt gemaakt als nu met gas en andere brandstoffen gebeurd dan staan alle elektrische auto's stil. Ze willen nu vrachtwagens elektrisch hebben. Begint al met het bruto gewicht. Elektrisch mag dat 2000kg meer zijn dan wagens op brandstof. Dus meer slijtage aan de wegen en meer fijnstof van de banden. Dat wordt dan in den haag maar even vergeten want daar rijden geen grote vrachtwagens.
 • gerrit de Goeij

  2 maanden geleden
  @ Visser. Windmolens worden nu gedemonteerd omdat de eigenaren vinden dat de opbrengst niet voldoende is. Slijtage bij deze langzaam draaiende machines is nihil. De eerste generatie tesla's zijn in de VS vooral in gebruik als taxi. Onder de meest erbarmelijke omstandigheden (stadsverkeer) halen velen 1 miljoen km voordat er een nieuw accupakket in gaat en dan rijden ze weer vrolijk verder. Ook hier geld deze techniek is niet te vergelijken met brandstof motoren en veel betrouwbaarder.
 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  Leuk zo'n warmtenet. Ben je als consument meteen weer afhankelijk van een "overheid". Is het niet één of meer van buiten de landsgrenzen, dan is het wel van binnen de grenzen.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Laat me toch niet lachen , er zijn nu al nieuwe bedrijven die grote aggregaten hebben staan omdat ze niet op het net aangesloten kunnen worden met een wachttijd van zo'n 3 jaar. Dat hele kabel infra systeem voldoet voor geen meter aan huidige tijd , probeer maar energie terug te leveren. Zal mijn tijd wel duren.
 • Koos de Grave

  2 maanden geleden
  Droom fijn verder!