1. Sluiting ateliers maakt kunstenaars bezorgd over kunstklimaat in Kampen
  PREMIUM

  Sluiting ateliers maakt kunste­naars bezorgd over kunstkli­maat in Kampen

  Kunstenaars in Kampen maken zich zorgen over het kunstklimaat in de stad. Elk jaar moeten er wel kunstenaars gedwongen verhuizen omdat hun atelierruimte wordt verkocht of gesloopt. Ondertussen is er, 31 jaar na de oprichting van Stichting Ateliers Kunstenaars Kampen, nog steeds geen gemeentelijk atelierbeleid. „Diep triest”, zegt voorzitter Mirriam Bouwmeester van de stichting, die inmiddels De Kunstbrug is gaan heten.
 2. Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkogge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?
  PREMIUM

  Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkog­ge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?

  De kogel is door de kerk, het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een voorstel om, bovenop de 500.000 euro die eerder al beloofd was, een miljoen euro uit te trekken voor de terugkeer van het wrak. Dat extra geld is nodig om het 600 jaar oude schip op ‘minimale wijze’ te kunnen exposeren. De komende maanden buigt Kampen zich over de vraag waar en hoe dat kan.