1. IJsselkogge naar het Van Heutszplein in Kampen? ‘Mijn vrouw draait zich om in haar graf’
  PREMIUM
  met poll
  11

  IJsselkog­ge naar het Van Heutsz­plein in Kampen? ‘Mijn vrouw draait zich om in haar graf’

  Op het Van Heutszplein is met ontsteltenis gereageerd op het nieuws dat het gemeentebestuur ‘hun’ plein heeft uitgekozen als locatie voor het permanent tentoonstellen van de IJsselkogge, in een nog te bouwen paviljoen. Bewoners en ondernemers zijn niet van plan zich er zomaar bij neer te leggen: ,,Ik ga protesteren, nou en of. Al kost het me een paar duizend euro om naar de rechter te gaan.’’
 2. Nieuwe supermarkt in IJsselmuiden kan er komen, groen licht nog slechts een kwestie van tijd
  PREMIUM
  8

  Nieuwe supermarkt in IJsselmui­den kan er komen, groen licht nog slechts een kwestie van tijd

  De nieuwe supermarkt op de Slenke Es in IJsselmuiden gaat er komen. Tegen het plan loopt een zaak bij de Raad van State, maar uit een tussenuitspraak blijkt nu dat de gemeente slechts kleine wijzigingen hoeft te doen aan het plan. Die aanpassingen zijn volgens wethouder Jan-Peter van der Sluis een formaliteit. Definitief groen licht voor de plannen is daarom slechts een kwestie van tijd.
 1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
  Liveblog

  Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.
 1. Dit Kamerlid kiest op Prinsjesdag voor ‘passende jurk’ in crisistijd
  PREMIUM
  8

  Geen uitbundige creatie op Prinsjes­dag: Kamerlid Palland uit Kampen kiest voor 'passende jurk' in crisistijd

  Het is Prinsjesdag. Een dag waarnaar dit jaar veel mensen vol spanning uit zullen kijken, in de hoop dat er maatregelen worden aangekondigd die de acute financiële pijn verzachten. En tegelijkertijd is de dag een feestelijk samenzijn van politici, voorzien van een hoop pracht en praal. Tweede Kamerlid Hilde Palland (CDA) uit Kampen over haar kledingkeuze en de (hoop op) kabinetsplannen die mensen weer houvast moeten bieden.
 2. Dit dragen ‘onze’ Kamerleden tijdens Prinsjesdag: ‘Mijn zoon adviseerde een boerenoverall’
  PREMIUM
  met foto's
  12

  Dit dragen ‘onze’ Kamerleden tijdens Prinsjes­dag: ‘Mijn zoon adviseerde een boerenover­all’

  Sober en ingetogen. Nu Nederland de broekriem aantrekt, lijkt dat de toon van ‘onze’ regionale parlementsleden op de jaarlijkse ‘modeshow’ van Prinsjesdag. Hilde Palland (CDA) grijpt in haar outfit zelfs terug naar de Moderne Devotie: een beweging die zich keerde tegen geldverspilling. Caroline van der Plas gaat voor een statement met de boerenzakdoek.