1. Botulisme in Kamper Stadspark: waar blijven de waarschuwingsbordjes?
  PREMIUM

  Botulisme in Kamper Stadspark: waar blijven de waarschu­wings­bord­jes?

  Waar blijven de waarschuwingsbordjes voor botulisme in het Stadspark? Dat vraagt de Dierenambulance Kampen zich af. De afgelopen weken is de ambulance herhaaldelijk in actie gekomen voor eenden die waarschijnlijk getroffen zijn door de bacterie die ook gevaarlijk kan zijn voor andere dieren. ,,Ook honden kunnen er goed ziek van worden. Stel dat het jouw hond is die door onvoorzichtigheid overlijdt...’’, zegt woordvoerder Diego Visser.
 2. Kamper muzikanten willen overleden Amerikaanse vrienden eren met dubbel-LP: ‘Echte liefhebbers komen hierop af’
  PREMIUM
  Video

  Kamper muzikanten willen overleden Amerikaan­se vrienden eren met dub­bel-LP: ‘Echte liefheb­bers komen hierop af’

  The American-Dutch Connection; onder die naam toerden twee Kamper en twee Amerikaanse muzikanten eind jaren 80 en begin jaren 90 dwars door Europa met hun bluegrassmuziek. De twee Amerikaanse muzikanten overleden dit jaar kort na elkaar, hun Nederlandse collega’s vinden het hoog tijd worden dat de opnamen uit die tijd nu eindelijk eens beschikbaar komen voor de fans op een dubbel-LP.
 1. Vakantiekrapte slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’
  PREMIUM

  Vakantie­krap­te slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’

  De personeelsbezetting in de ouderenzorg en thuiszorg is in de zomer altijd al een uitdaging, maar dit jaar is het extra lastig om de roosters rond te krijgen. Een hoger ziekteverzuim en quarantaines maken dat zorginstellingen alle zeilen moeten bijzetten. ,,Het is echt zoeken naar waar nog lucht zit”, zegt directeur Thuiszorg Martin Plant van Carinova in Deventer.
 2. Drie personen zwaar gewond bij ernstig ongeval op N50 bij Kampen: auto kwam met aanhanger op andere weghelft
  UPDATE + VIDEO
  6

  Drie personen zwaar gewond bij ernstig ongeval op N50 bij Kampen: auto kwam met aanhanger op andere weghelft

  Op de N50 bij Kampen heeft vanochtend een zeer ernstig ongeluk plaatsgevonden. Volgens de politie begon een personenauto met aanhangwagen door nog onduidelijke redenen te slingeren en kwam op de andere weghelft terecht. Daarbij kwam het voertuig hard in botsing met een vrachtwagen. Twee volwassen mannen, en een minder jarige jongen, zijn zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.