1. Keolis krijgt 1,3 miljoen euro boete als problemen met Chinese bussen niet worden opgelost

  Keolis krijgt 1,3 miljoen euro boete als problemen met Chinese bussen niet worden opgelost

  De provincies Overijssel en Gelderland willen vervoerder Keolis een boete van maximaal 1,3 miljoen euro opleggen wanneer de problemen met de bijna driehonderd bussen van het bedrijf niet voor 31 maart zijn opgelost. Dat blijkt uit een brief die door commissaris van de Koning Andries Heidema van Overijssel aan het bedrijf is gestuurd. Keolis is in de aanloop van die mogelijke boete door de provincie officieel in gebreke gesteld.
 1. Dit is waarom GGD in regio ‘dichtbij-locaties’ opent: ‘Zijn mensen die niet lang willen reizen’
  PREMIUM
  3

  Dit is waarom GGD in regio ‘dicht­bij-locaties’ opent: ‘Zijn mensen die niet lang willen reizen’

  Boosteren of toch die eerste of tweede vaccinatie halen, het kan straks om de hoek. De GGD IJsselland opent ‘dichtbij’-priklocaties in alle elf gemeenten van haar verzorgingsgebied. Projectleider vaccineren Sebastiaan van Buuren vindt deze nieuwe stap in de vaccinatiecampagne belangrijk. ,,Sommige mensen vinden het te veel gedoe om naar een van de grote priklocaties te reizen.”
 2. Directeurswoning in Kampen is ‘onveilig’, dus ontwikkelaar Mateboer vraagt sloopvergunning aan
  PREMIUM

  Directeurs­wo­ning in Kampen is ‘onveilig’, dus ontwikke­laar Mateboer vraagt sloopver­gun­ning aan

  De zogenaamde ‘directeurswoning’ aan de Boven Havenstraat is niet meer veilig voor de bewoners. Die constatering doet projectontwikkelaar Mateboer, die de sloopvergunning voor het laatste nog overeind staande pand in het gebied heeft aangevraagd. ,,Qua brandveiligheid, hygiëne, vocht, ongedierte etcetera hebben wij geconstateerd dat het pand niet meer veilig is’’, stelt manager Tjerk Prinsse van Mateboer.
 1. Eeco uit Kampen verliest tweeling en blijkt later zelf een tweeling te zijn: ‘Zijn zus is altijd voor hem blijven bidden’
  PREMIUM

  Eeco uit Kampen verliest tweeling en blijkt later zelf een tweeling te zijn: ‘Zijn zus is altijd voor hem blijven bidden’

  Meer weten over zijn biologische familie? Dat is tientallen jaren geen issue voor Eeco Rijken Rapp, die als baby is geadopteerd door een Nederlands gezin in Indonesië. Totdat zijn vrouw Marian zwanger is van een tweeling, die na bijna vijftien weken levenloos ter wereld komt. Het stel uit Kampen gaat op zoek naar zijn roots en wat blijkt? Eeco is zelf de helft van een tweeling.