1.000 taarten op openbare basisscholen in Kampen

1.000 leerlingen, dus 1.000 taarten. De leerlingen van zes openbare basisscholen in Kampen en IJsselmuiden werden dinsdag getrakteerd door hun school.

Rudi Meulenbroek deelde taart uit op Het Scala. De directeur van Stichting Openbaar Onderwijs Kampen was trots op de voormalige Avercampschool. ,,In circa 10 jaar tijd gegroeid van een kleine school met 40 leerlingen naar een normale school met ongeveer 190 leerlingen." 

Hoe kan dat? ,,Het profiel van de school is veranderd", weet Meulenbroek. ,,Van openbare school naar een Jena-plan school met meer onderlinge betrokkenheid, ook met ouders. Daarnaast is intern veel vernieuwd, zoals het meubilair."

Bij Stichting Openbaar Onderwijs Kampen (OOK) zijn 6 scholen aangesloten. Het gaat om Het Scala, Het Meerrijk, Villa Nova, Engelenberg- en Dirk van Dijkschool in Kampen. In IJsselmuiden is Wonderwijs aangesloten bij OOK. In de hele gemeente Kampen gaan op dit moment in totaal 5.300 leerlingen naar een basisschool. 

Volledig scherm
videostill © videostill
 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.