Volledig scherm
22e editie van de 'Mooiste Dag' van stichting LiveLife. Honderden motoren met verstandelijk gehandicapten gaan hier over de Oudestraat waar ze enthousiast werden uitgezwaaid. © Freddy Schinkel

250 ronkende motoren met gehandicapten van Kampen naar Dronten voor De Mooiste Dag

VideoSpelletjes, livemuziek en natuurlijk de motortocht. Vandaag is de 22ste editie van De Mooiste Dag van stichting Live Life. Een naam die het meer dan waard is, weten zeker vierhonderd mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Traditiegetrouw wordt de stoet met 250 motoren (en een aantal bussen 's ochtends uitgezwaaid op de Oudestraat in Kampen. De reis gaat naar het Wilhelminabos in Dronten. Daar genieten de gehandicapten samen met nog eens vierhonderd vrijwilligers van een feestmiddag met springkussens, lekker eten en drinken en optredens van bekende artiesten, zoals het IJsselduo. 

Aan het eind van de dag beseffen ze: het is niet alleen de mooiste dag, maar ook een onvergetelijke.

Bekijk het uitzwaaien op de Oudestraat:

  1. Kampen concludeert: meer samenwerking nodig op gebied van cultuur
    PREMIUM

    Kampen conclu­deert: meer samenwer­king nodig op gebied van cultuur

    Het particuliere belang gaat bij veel partijen in de culturele sector boven het algemeen belang van Kampen. Het cultuurhistorisch potentieel wordt niet volledig benut, de samenwerking schiet tekort doordat organisaties elkaar soms letterlijk niet weten te vinden, niemand heeft een goed overzicht over het aanbod en er is weinig sturing op beleidsdoelstellingen. Dat zijn enkele van de belangrijkste conclusies en verbeterpunten uit een evaluatie van het in de afgelopen jaren gevoerde cultuurbeleid in Kampen.