Volledig scherm
PREMIUM
De situatie bij IJVV op 2 augustus van dit jaar © Foto Freddy Schinkel

Aanhoudende droogte streep door voorbereiding van voetbalclubs

Voetballen op natuurgras zit er nog niet in voor clubs  nog niet in. De meeste grasvelden zijn nog altijd verboden verboden terrein om te voorkomen dat de grasmat onherstelbaar beschadigt. Door aanhoudende droogte heeft die het zwaar te verduren gehad. De problemen spelen niet alleen op het oude land, ook in Flevoland zit menig grasveld op slot.

Begin augustus had het verbod nog weinig gevolgen voor de voetbalclubs die met vakantie waren. Maar de clubs die de draad nu weer willen oppakken komen in de problemen. Voor Go Ahead Kampen is het deze week een kwestie van inschikken. Vorige week trainden nog maar drie teams, nu zijn dat er veel meer. ,,Meer teams op een veld betekent minder ruimte voor iedereen'', zegt voorzitter Theo Rietkerk. ,,Dat is bij rondjes lopen rond het veld om conditie op te bouwen niet zo erg, maar als een bal aan te pas komt, heb je het liefst een groot veld. Dat gaat nu dus niet.''

  1. Natuurclubs vragen RvS vaarverbod op hoogwatergeul bij Kampen

    Natuur­clubs vragen RvS vaarverbod op hoogwater­geul bij Kampen

    Werkgroep Zwartendijk en Natuurvereniging IJsseldelta hebben bij de Raad van State (RvS) een ‘verzoek tot voorlopige voorziening’ aangevraagd dat snel een einde moet maken aan de pleziervaart op het Reevediep. Vorige week stelde de provincie de hoogwatergeul plotseling open voor hobbyschippers, tot verbijstering van de natuurorganisaties. Zij vragen nu het hoogste rechtsorgaan om de openstelling op te schorten zolang er geen uitspraak is in de bodemprocedure over het varen door het natuurgebied.