Volledig scherm
PREMIUM
De situatie bij IJVV op 2 augustus van dit jaar © Foto Freddy Schinkel

Aanhoudende droogte streep door voorbereiding van voetbalclubs

Voetballen op natuurgras zit er nog niet in voor clubs  nog niet in. De meeste grasvelden zijn nog altijd verboden verboden terrein om te voorkomen dat de grasmat onherstelbaar beschadigt. Door aanhoudende droogte heeft die het zwaar te verduren gehad. De problemen spelen niet alleen op het oude land, ook in Flevoland zit menig grasveld op slot.

Begin augustus had het verbod nog weinig gevolgen voor de voetbalclubs die met vakantie waren. Maar de clubs die de draad nu weer willen oppakken komen in de problemen. Voor Go Ahead Kampen is het deze week een kwestie van inschikken. Vorige week trainden nog maar drie teams, nu zijn dat er veel meer. ,,Meer teams op een veld betekent minder ruimte voor iedereen'', zegt voorzitter Theo Rietkerk. ,,Dat is bij rondjes lopen rond het veld om conditie op te bouwen niet zo erg, maar als een bal aan te pas komt, heb je het liefst een groot veld. Dat gaat nu dus niet.''

  1. 'D-day' voor voedselpark De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'
    PREMIUM
    Video

    'D-day' voor voedsel­park De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'

    Er werd gehoopt op een volmondig 'ja' van de burgemeester en wethouders van Kampen die naar de wijk Brunnepe waren gekomen om de plannen aan te horen voor de komst van een voedselpark op een braakliggend stuk grond. De projectleider sprak vooraf zelfs over alles of niets. De toezegging kwam er niet, maar de initiatiefnemers twijfelen niet over de uiteindelijke komst van het park.