Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Zwagersweg worden leidingen aangelegd voor het warmtenet in de Koekoekspolder © Greenhouse Geo Power

Aanleg tweede aardwarmtebron voor bedrijven in de Koekoekspolder in zicht

De aanleg van een tweede aardwarmtebron in de Koekoekspolder komt in zicht, de verwachting is dat de bron in de tweede helft van 2020 aangelegd wordt. Dat zegt Radboud Vorage, projectleider van initiatiefnemer Greenhouse Geo Power.  Al eerder waren er plannen voor de aanleg van een tweede aardwarmtebron in het tuinbouwgebied, maar die strandden. 

,,Nu zijn we beduidend verder. De contracten met afnemers zijn getekend en de financiering is rond’’, zegt Vorage. ,,Ook zijn we nu al verder met de geologische onderzoeken, procedures en deelvergunningen. Maar het klopt dat het langer heeft geduurd dan gedacht. Dat had ook te maken met het werven en aansluiten van nieuwe klanten.’’

  1. GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla
    PREMIUM

    GroenLinks vraagt uitstel sloop Kamper stadsvilla

    De voorgenomen sloop van de monumentale stadsvilla aan de Bovenhavenstraat moet worden uitgesteld, nu blijkt dat de aanwijzing van het pand als gemeentelijk monument op ondeugdelijke gronden door burgemeester en wethouders van Kampen is afgewezen. Ook moet er eerst een visie voor de invulling van het hele gebied rond stadsvilla en voormalige glashandel worden gemaakt, voordat er onomkeerbare stappen worden gezet. Dat vindt de raadfractie van GroenLinks, die hierover een reeks vragen en stellingen naar het college heeft gestuurd.