Volledig scherm
Aannemer Hegeman verwijdert voegen uit parkeergarage Buitenhaven in Kampen. © Freddy Schinkel

Aannemer verwijdert meer voegen uit gloednieuwe parkeergarage Kampen

Aannemer Hegeman verwijdert meer voegen uit de parkeergarage Buitenhaven in Kampen. Komende week wordt het beton uit de naden gehaald tussen de betonblokken aan de zijkant van de garage. Vorige maand zijn de voegen in het middengebied al vervangen.

Begin mei viel op twee plekken in het midden van de parkeergarage de voegen uit het plafond. Hoe dat kon gebeuren, is nog steeds niet helemaal duidelijk. ,,Het lijkt er op dat de hechting van de betreffende voegen in combinatie met de werking van de betonelementen onvoldoende was om de voegen op zijn plek te houden", aldus een woordvoerster van de gemeente Kampen, dat eigenaar is van de garage.

Bouwkundig

Kampen verwacht niet dat de voegen aan de zijkanten gaan loslaten. Toch wil de aannemer het zekere voor het onzekere nemen. Daarom is besloten om alle voegen te vervangen. De voegen hebben geen bouwkundige functie. De parkeergarage staat niet op instorten als ze er niet zijn. De voegen zijn er voor om geen grote en diepe naden voor het blote oog zichtbaar te hebben.

Het vervangen van de voegen gebeurt dinsdag, woensdag en donderdag. De parkeergarage blijft open, al zijn steeds een aantal plekken buiten gebruik.

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’