De drempels in de Veilingweg zouden morgen worden weggehaald. Op het laatste moment is dat afgeblazen.
Volledig scherm
De drempels in de Veilingweg zouden morgen worden weggehaald. Op het laatste moment is dat afgeblazen. © Foto Freddy Schinkel

Aanpassing kruising Veilingweg in IJsselmuiden op laatste moment afgeblazen

Op het allerlaatste moment is de aanpassing van de kruising tussen Veilingweg en Oosterholtseweg afgeblazen. Morgen zou het werk beginnen. De waarschuwingsborden stonden er al, maar die worden zo snel mogelijk weer verwijderd.

Aanleiding is volgens de gemeente ‘ontstane onrust’. Omwonende Lenie van Asselt, die pal naast de kruising woont, is des duivels over het uitstel. Zij en haar buren hebben slapeloze nachten door het zwaar verkeer dat over de verkeersdrempels voor de kruising dendert.

Van Asselt kan er niet over uit dat na maanden van praten, een helder besluit van het stadsbestuur en een wijkbijeenkomst voor de buurt om het uit te leggen nu te elfder ure alsnog de stekker uit het plan wordt getrokken. Dat voorzag onder meer in het aanbrengen van een rood gekleurd wegdek en het verwijderen van de verkeersdrempels.

Het dondert

„Toen ik werd gebeld ben ik heel boos geworden”, zegt Van Asselt. „Dit is een geschiedenis die al vanaf 2011 duurt. Het dondert hier in huis, ik heb de scheuren in de muren van m’n slaapkamer. De wethouder heeft beloofd dat de drempels in september weg gingen en nu gebeurt het niet. Wat moet je van zo’n bestuur denken?”

Ook op de gemeentelijke Facebook pagina zijn louter teleurgestelde reacties te lezen. „Dat is jammer, ik heb me al verheugd op rustige nachten! Al jaren last van de vervelende druppel in de weg!!”, schrijft Antje de Vries. „Ik erger mij ook aan het lawaai van het zware verkeer (…) wat erover dendert en dan woon ik er nog niet eens direct aan”, aldus Gerdie van Spijker. Zij vindt dat het ‘wel tijd’ wordt voor een oplossing en dat er ‘verder gekeken wordt dan alleen naar de direct omwonenden’.

Oversteekhulp

De veiligheid van passerende schoolkinderen is volgens Lenie van Asselt waar veel mensen zich zorgen over maken. Die zou in het geding kunnen komen als de verkeersdrempels eenmaal weg zijn. „Maar dat kan toch ook op een andere manier worden opgelost? Zet er moeders neer als oversteekhulp. Dat gebeurt op andere plekken ook.”

Overleg

Verantwoordelijk wethouder Albert Holtland is niet beschikbaar voor een reactie. Volgens zijn woordvoerster is het plan voorlopig teruggetrokken omdat er eerst nog een keer wordt overlegd met alle belanghebbenden. „Je kunt dit wel doordrukken, maar ben je dan goed bezig? Misschien hebben mensen zich na de wijkbijeenkomst toch nog niet goed gerealiseerd wat er zou gebeuren. Wij proberen te komen tot een gedragen oplossing.” Wanneer dat is kan ze op dit moment niet zeggen.

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.