Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Aantal meldingen kindermishandeling en huiselijk geweld stijgen in Kampen, gemeente moet extra lappen

Het aantal meldingen en adviezen over kindermishandeling, huiselijk geweld en (ex)partner geweld, zijn in de eerste drie maanden van dit jaar fors gestegen in de gemeente Kampen. Ging het vorig jaar nog om 49 meldingen in het eerste kwartaal, dit jaar is het aantal opgelopen tot 82.

 1. We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity
  Jouw mening

  We moeten massaal ons blote lijf laten zien in de strijd voor body positivity

  Dieetgoeroe Sonja Bakker is te mager en daar heeft iedereen een mening over. Tegelijkertijd deelt Miljuschka Witzenhausen regelmatig foto's van haar welgevormde ontblote lichaam op Instagram. En je kan het al wel raden, ook daar wil iedereen iets van vinden. Zowel positief als negatief. De presentatrice staat bekend om haar strijd voor body positivity, want in een wereld voor gepolijste plaatjes en hyperstrakke lijven wil zij strijden voor een realistischer beeld. Het is volgens haar tijd voor een tegengeluid. In een nieuwe documentaire gaat ze het gesprek aan over het ideale lichaam. Moeten we nu met zijn allen massaal ons ‘realistische’ blote lijf laten zien?
 2. Natuurclubs strijden bij rechter om natuur rondom nog te bouwen recreatiepark Roggebotsluis
  PREMIUM

  Natuur­clubs strijden bij rechter om natuur rondom nog te bouwen recreatie­park Roggebot­sluis

  Terwijl na jaren juridische strijd vandaag de eerste schop de grond in ging voor de bouw van het dorp Reeve, boog de rechter in Zwolle zich over de bouw van recreatiewoningen op voormalige camping Roggebotsluis, ‘om de hoek’ van het nog te bouwen dorp. De Natuurvereniging IJsseldelta (NVIJ) en de Stichting Werkgroep Zwartendijk (SWZ) vinden het plan een bedreiging voor het naastgelegen Natura2000-gebied.