Agent woest om ‘vuilnisbelt’ op strandjes in Kampen: ‘Geen woorden voor’

VideoAgent Jean Louis Becker spreekt er schande van. Dat jongeren grenzen opzoeken van coronaregels kan de wijkagent van Kampen nog wel begrijpen, maar dat stranden van zijn werkgebied vol liggen met afval en er zelf een vechtpartij was noemt hij ‘echt schandalig’. 

Daags na Hemelvaartsdag maakt Becker met de omgevingsdienst van Kampen een rondje langs de plekken waar mensen een dag eerder volop van de zon hebben genoten. Hij schrikt vooral wat hij aantreft bij grasvelden bij de monding het Reevediep en de Scheeresluis en het Gat van Seveningen. ,,Er stonden zelfs nog barbecues met de hamburgers erop. Uiteindelijk hadden we vier à vijf vuilniszakken met blikjes met drank vol gekregen. Het was een vuilnisbelt”, zegt Becker, wijkagent van de binnenstad van Kampen en Oud Zuid.

Vechtpartij

,,Het is achtergelaten alsof het de normaalste van de wereld is. Als je dit doet, heb je geen idee wat er aan de hand is in de wereld en wat voor plastic er allemaal in het water ligt”, vertelt hij. ,,Jeugd zoekt de grenzen op met hoeveel mensen ze kunnen samenkomen. Dat jongeren met zes à zeven mensen zitten en een beetje afstand van elkaar houden vind ik nog niet zo’n probleem, maar je moet gewoon je zooi opruimen en niet voor overlast zorgen als je ergens gaat zitten.”

Volgens Becker houdt de jeugd zich niet goed aan de regels. ,,Gisteravond was er bij het Gat van Schevingen ook een melding van vechtpartij met jongens uit Wilsum. Buurtbewoners spreken er schande van. Ik ga met de gemeente overleggen of ze hier een verboden gebied van kunnen maken. Ik ben er echt kwaad over en heb er bijna geen woorden voor.”

Op het strand bij de stadsbrug van Kampen lag de afgelopen weken vaker veel afval. Gemeente Belang Kampen riep de gemeente op daar een grotere afvalbak te plaatsen. Medio mei werd een nieuwe vuilnisbak geplaatst bovenop de dijk, maar daar is op Hemelvaartsdag door veel strandgangers afval naast gegooid.

Wijkagent Jean Louis Becker is boos over de troep op strandjes in Kampen. ,,Ik heb hier geen woorden voor."
Volledig scherm
Wijkagent Jean Louis Becker is boos over de troep op strandjes in Kampen. ,,Ik heb hier geen woorden voor." © Jean Louis Becker