Volledig scherm
© Menno Boon

Alsof Kampenaar Erik (49) van de aardbodem is verdwenen

KAMPEN - Alle inzet van familieleden, bekenden en de politie ten spijt is sinds donderdagochtend 8.30 uur taal noch teken vernomen van Erik (49) uit Kampen. De zorgen die de familie een etmaal na zijn mysterieuze verdwijning al had, omdat de Kampenaar diabeet is, zijn er bepaald niet minder op geworden

Zwager Hans Meijndert: „Het lijkt of hij van de aardbodem is verdwenen. Heel bizar. We hebben geen enkele concrete hit gekregen op alle acties.”

Goede afloop
De familie heeft onderhand alles gedaan wat in haar macht ligt. „Het enige wat we nu kunnen doen is afwachten. En hopen op de goede afloop.”

Ook de politie tast in het duister over de verblijfplaats van de man. „We hebben na gesprekken met familie en bekenden op een aantal locaties gezocht waar de Kampenaar zou kunnen zijn. Dat heeft geen resultaat gehad”, zegt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. „Evenals een zoekactie met speurhonden afgelopen weekeinde.

Diabeet
De man een opvallend lange verschijning van ongeveer twee meter met twee verschillende kleuren (orthopedische) schoenen, is donderdagochtend rond 8.30 uur voor het laatst gezien bij de apotheek in de Kamper binnenstad.

Daar maakte hij een rustige indruk. de man is diabeet en afhankelijk van insuline.

Scenario
Dat is precies de reden dat de familie zich al meteen ernstige zorgen maakte en ook waarom de politie al vrij snel in actie kwam met bijvoorbeeld een Burgernetactie. De politie sluit op dit moment geen enkel scenario - ongeval, misdrijf of vrijwillige verdwijning - uit, maar wenst evenmin te speculeren