Volledig scherm
© Erna Lammers

Anderhalf jaar cel voor identiteitsfraudeur uit Kampen

KAMPEN - Kampenaar Ronald T. moet 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, de cel in omdat hij op naam van anderen allerlei goederen bestelde via internet.

Dat eiste de officier van justitie Berendsen donderdag in de Zwolse rechtbank. De 34-jarige T. zette zichzelf neer als 'muilezel': hij bestelde vooral voor ene 'Stefan' - zei hij - en kreeg een deel van de waarde van de buit. Daar geloofde de officier van justitie helemaal niets van. In de woning van T. en zijn (toenmalige) partner Marloes B. (33) zijn vervalste facturen en kopieën van paspoorten gevonden, zowel op papier als op zijn computer. Ook een deel van de op naam van anderen bestelde spullen is bij hun thuis gevonden.

Volgens een getuige was T. van plan alle schuld op zich te nemen om zo B. uit de wind te houden, ook met het oog op hun uit huis geplaatste kinderen.
Ex-partner B. zei tijdens de rechtszaak dat ze niets wist van wat T. allemaal deed. Ze vroeg nergens naar. Wat hij deed, waren zijn zaken.
Beiden zijn inmiddels clean, drugs gebruiken ze niet meer, zeiden T. en B. Toch vindt de officier dat het Kamper duo bij hun drugsproblemen en schulden moeten worden geholpen.
T. sprak voor de rechter zijn spijt uit. "Ik dacht alleen aan het geld, denk ik. Maar het was stom wat ik deed."