Angelica en Jan van de Kerke zijn de nieuwe beheerders van de Museumboerderij (Erf 29) op het Kampereiland.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 270218
Volledig scherm
Angelica en Jan van de Kerke zijn de nieuwe beheerders van de Museumboerderij (Erf 29) op het Kampereiland.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 270218 © Foto Freddy Schinkel

Angelica en Jan zijn nieuwe beheerders van museumboerderij Kampereiland

Angelica van de Kerke is de nieuwe beheerder van museumboerderij Erf 29 op het Kampereiland. ,,Toch wel door God gegeven", denkt de IJsselmuidense.

Van de Kerke twijfelde  toen ze eind vorig jaar een advertentie las, waarin nieuwe beheerders werden gezocht. ,,Want ik heb geen agrarische achtergrond, zoals werd gevraagd." Maar als medewerkster in de zorg bij het Zalkerveer had ze wel ervaring in de horeca en de ontvangst van gasten. Na twee gesprekken werd haar gezegd: ,,We willen met jou verder."

Paniek

Lichtelijke paniek overviel haar. Ze had de plannen wel gedeeld met echtgenoot Jan, maar niet met haar 3 kinderen. Ze wist de plannen bespreekbaar te krijgen. In de zomer verruilen zij het huis in IJsselmuiden voor de terpboerderij op het Kampereiland.

In haar eerste jaar draait Van de Kerke vooral mee met de feesten die al zijn gepland. ,,Er staan er al tien gepland", weet de nieuwe beheerder. En ze wil zich profileren met handgemaakt gebak. 

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.