Volledig scherm
Hoe is de oude schans in te passen in het plan voor 300 parkeerplaatsen. Dat was het voornaamste thema van het tweede ontwerpatelier voor het gebied Bolwerk Buitenwacht. © Gemeente Kampen

Archeologie centraal tijdens tweede ontwerpatelier Bolwerk Buitenwacht

Omwonenden, gemeente en andere betrokkenen hebben donderdagavond voor tweede keer met elkaar gesproken over de invulling van het terrein Bolwerk Buitenwacht in Kampen.

Tijdens dit tweede 'ontwerpatelier' is er vooral gekeken naar de uitkomsten van het archeologisch onderzoek, de ligging en de vorm van de schans en naar een globaal ontwerp voor de inpassing van 300 parkeerplaatsen in het gebied aan de IJsselmuider kant van de stadsbrug. De circa 60 aanwezigen dachten mee over de manier waarop de schans in het ontwerp een plek kan krijgen. Ook is er gesproken over de herinrichting van het Stationsplein.

Tevreden

Wethouder Albert Holtland toonde zich tevreden over de bijeenkomst. “We gaan gestaag vooruit. Ik heb er alle vertrouwen in dat we na 5 ontwerpateliers een goed ontwerp hebben, wat ter besluitvorming aan de raad kan worden voorgelegd en daarna kan worden gerealiseerd. Ik ben blij met de betrokkenheid en de positieve reacties van alle betrokkenen.”

Volgende

Het volgende ontwerpatelier is op 11 oktober. Daarna worden er nog twee bijeenkomsten gehouden. Bij iedere sessie van de ontwerpateliers staat een ander thema centraal, zodat er aan het einde van het ontwerpproces een compleet inrichtingsplan ligt. Dit inrichtingsplan wordt dan ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.