Hotel Zalkerbroek wordt ingericht als tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Hotel Zalkerbroek wordt ingericht als tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers. © Foto Freddy Schinkel

Asielzoekers verhuizen van vluchtelingenschip Genemuiden naar hotel aan N50 bij Kampen

Hotel Zalkerbroek langs de N50 bij Kampen wordt ingericht als crisisnoodopvang voor asielzoekers. Van 1 maart tot en met 30 juni kunnen er maximaal 84 mensen terecht. Het gaat om de groep asielzoekers die nu op een schip in Genemuiden verblijft.

17 reacties

 • herman draaijer

  2 maanden geleden
  @mieke van der veen . Stel je huis ter beschikking voor deze mensen .Anders stoppen met onzin uitkramen.
 • B. Hansman

  2 maanden geleden
  @ S. van de Wetering; ieder zijn mening, geen punt. Maar waarom ontbreekt het ons aan barmhartigheid? Wij bieden eten en drinken, VEILIGHEID, kortom, bed bad en brood, thats it. Niet goed? Dan brengen wij u tot aan de grens, aan u de keus. Barmhartig voldoende lijkt mij. En over desolaat gesproken, menig asielzoeker (en of gelukzoeker) komt uit hopeloos achtergestelde en uitzichtloze desolate gebieden. Dan is hier een luxe cruiseschip en een gedateerd hotel in het groen, zo gek nog niet.
 • Mieke Van der Veen

  2 maanden geleden
  Brr wat een vreselijke plek om vluchtelingen heen te brengen. Geloof dat er geen kampenaar ooit vrijwillig gelogeerd heeft. Arme mensen.
 • kees Lantinga

  2 maanden geleden
  15 maart, stem wijs
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Ons land is al veel meer dan vol. Er is bijna geen huis meer beschikbaar. Dit jaar 2023 ziet er zeer slecht uit met de verwachting van zeer hoge instroom. Dat wordt stapelen, geen andere keus. Bepaal een ander beleid met de verkiezingen in maart!