Parkeren op de Nieuwe Markt (op de voorgrond in het midden) kan in de nabije toekomst niet meer. Kampen wil de binnenstad autoluw maken, parkeren moet aan de randen van de stad. Op de achtergrond, over de brug, Schans Buitenwacht dat op de schop gaat en meer parkeerplekken krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren op de Nieuwe Markt (op de voorgrond in het midden) kan in de nabije toekomst niet meer. Kampen wil de binnenstad autoluw maken, parkeren moet aan de randen van de stad. Op de achtergrond, over de brug, Schans Buitenwacht dat op de schop gaat en meer parkeerplekken krijgt. © Foto Freddy Schinkel

Auto over tien jaar niet meer welkom in Kamper binnenstad: onderzoek naar parkeerbehoefte

Kampen wil binnen nu en tien jaar een autoluwe binnenstad. Fietsers, het openbaar vervoer en gebruikers van deelvervoersmiddelen krijgen voorrang op automobilisten. Om dat voor elkaar te krijgen wordt er de komende tijd een parkeerplan opgesteld.

12 reacties

 • Cor Safgekort

  1 maand geleden
  @Ton, ik ben ook blij dat ik goed te been ben. Ik hoop u ook. Ik denk als het centrum auto vrij in gericht word. Dat minder valide op een prettigere manier het mooie centrum kunnen ervaren. Voor deze groep zal er echt wel een optie komen, is het met de auto niet, dan zullen het andere elektrische optie's zijn.. of misschien gefaciliteerd door de gemeente. Ik heb hier het vertrouwen wel in. Ik hoop dat u er over 10 jaar ook op een vrije en toegankelijke manier van kan genieten..
 • aalt dokter

  1 maand geleden
  @goostendorp: skyline van Kampen?? Allemaal blik langs dat front. Nou, wat een prachtig gezicht, alle merken zijn vertegenwoordigd.
 • Ton de Jager

  1 maand geleden
  @Cor, ik ben blij dat jij blijkbaar nog goed kunt lopen. De gemeente vindt inclusiviteit blijkbaar alleen belangrijk als het ze zelf goed uitkomt.
 • Cor Safgekort

  1 maand geleden
  Ik ben voor!!! Ga lekker lopen en geniet van de binnenstad, die zoveel mooier is zonder auto's
 • Michiel De Groot

  1 maand geleden
  De stad een beetje mooier maken hoort erbij. Ooit streden mensen tegen het autovrij maken van de winkelstraten. En het pakte goed uit. Maar als je niet fasciliteert dan ben je niet goed bezig. Fasciliteert, maak mogelijk. En een onderzoek van 1 week is niet wat helpt om tot samenwerking te komen. Dat moet ten minste over een jaar gemeten worden.