Volledig scherm
Ter illustratie: De schade die airbagdieven veroorzaken. (Dit zijn niet de opengebroken auto’s in Kampen) © Politie

Autokrakers slaan toe in Kampen: vijf airbags in één nacht gestolen

De Flevowijk in Kampen is afgelopen nacht het werkterrein geweest van een airbagdief. Bij in ieder geval vijf auto’s zijn airbags weggenomen.

De autokrakers sloegen toe op de Melde en de Wollegras, zo meldde wijkagent Gerald Horst. De werkwijze van de airbagdieven was bij alle vijf de kraken dezelfde, een ruitje werd vernield en daarna werden de airbags meegenomen.

Inbraakgolven

Het is niet de eerste keer dat het afgelopen jaar in één nacht tal van auto’s werden opengebroken in Kampen. Van oktober tot december 2018 vond een heuse inbraakgolf plaats. De buit? Tankpassen en gereedschappen. Pas na de inzet van een lokauto door de politie kwam een einde aan de inbraakgolf. Een verdachte werd opgepakt.

De hechtenis van de verdachte werd dit voorjaar geschorst en kort erna ging het opnieuw mis in Kampen. In april werden in ieder geval achttien auto’s en bestelbusjes opengebroken. De man werd opnieuw opgepakt. Voor de inbraakgolf aan het einde van vorig jaar werd de verdachte in mei veroordeeld tot acht maanden cel. Mogelijk komt hij voor de inbraken in april later dit jaar opnieuw voor.

Eerdere voorvallen

Wat betreft airbagdiefstallen was het de afgelopen twee jaar vaker raak in Kampen. Zeven airbags werden in maart 2018 gejat op de Akelei, op hemelsbreed slechts een kilometer van de locaties waar afgelopen nacht airbags werden ontvreemd. Bij auto-inbraken in oktober 2017 werden in de wijk de Maten ook al eens airbags en een navigatieapparatuur gestolen.