Volledig scherm
PREMIUM
De Flevoweg, een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum, moet autoluw worden. Verkeer wordt vaf volgend jaar, na een aanpassing, linksaf de Oostzeestraat op geleid. © Foto Freddy Schinkel

Autoluw maken Flevoweg Kampen valt slecht bij ondernemers

Een autoluwe toekomst voor de Flevoweg, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Kampen, valt slecht bij lokale ondernemers. Die vrezen dat klanten zullen wegblijven en de bevoorrading zal worden bemoeilijkt. Bovendien begrijpen ze er niets van dat de gemeente Kampen zo’n ingrijpend plan nog niet met belanghebbenden heeft besproken. „Dit is een moderne manier van burgers pesten”, vindt voorzitter Fré Helleman van de Ondernemersvereniging Kampen.

Het verleggen van een van de belangrijkste routes voor het autoverkeer naar de binnenstad maakt onderdeel uit van de reconstructie van het stadspark. In plaats van rechtdoor de Meeuwenweg op en de binnenstad in, zal het verkeer na de aanpassing linksaf over de Oostzeestraat worden geleid. Richting de nieuwe parkeergarage. De inrichting van de weg wordt hier volgend jaar op aangepast, gelijktijdig met de aanleg van een nieuwe ontsluiting van het stadspark.