Volledig scherm
Deze week wordt het aanvullend onderzoek in de Buitenhaven afgesloten, waarna wordt bekeken hoe het baggerwerk kan worden voortgezet. © Foto Freddy Schinkel

Baggerwerk havens Kampen zo goed als klaar

Nog voor de Kerst liggen alle jachthavens in en rond Kampen er weer pico bello bij. Naar verwachting zullen dan alle baggerwerkzaamheden zijn afgerond, met uitzondering van die in de Buitenhaven, de haven van ZC’37 en de aanlegplek bij de koggewerf.

Sinds september wordt er druk gebaggerd in de jachthavens. Dat voorloopt overal voorspoedig, blijkt uit een overzicht, behalve dan in de Buitenhaven. Daar kwam bij het baggeren blauwzuurgas vrij, als gevolg van vervuiling vanuit de voormalige gasfabriek die tegenover de haven stond. Deze week worden aanvullende metingen afgesloten, waarna er voor deze haven een nieuw plan van aanpak wordt gemaakt. Vermoedelijk kan dit werk pas volgend voorjaar worden afgerond.

Diepgang

Baggeren van de jachthaven van ZC’37 was niet voorzien omdat het niet nodig leek. Nieuwe informatie leert dat bij sommige aanlegsteigers toch onvoldoende diepgang is, zodat ook deze haven in het werk wordt meegenomen.

  1. OM eist 20 jaar en tbs voor chaletmoord in Ermelo

    OM eist 20 jaar en tbs voor chalet­moord in Ermelo

    De 33-jarige Janet S. uit Kampen is helemaal zélf degene die 13 maart 2014 een 58-jarige zakenman uit Amersfoort in haar chalet in Ermelo gruwelijk en met voorbedachte heeft vermoord. Vervolgens betrok ze drie medeverdachten bij pogingen alles sporen te wissen. “Maar het was haar moord, haar lijk en haar probleem. Ze moet hiervoor 20 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen”, zo eiste het Openbaar Ministerie maandag in hoger beroep.