Volledig scherm
Deze week wordt het aanvullend onderzoek in de Buitenhaven afgesloten, waarna wordt bekeken hoe het baggerwerk kan worden voortgezet. © Foto Freddy Schinkel

Baggerwerk havens Kampen zo goed als klaar

Nog voor de Kerst liggen alle jachthavens in en rond Kampen er weer pico bello bij. Naar verwachting zullen dan alle baggerwerkzaamheden zijn afgerond, met uitzondering van die in de Buitenhaven, de haven van ZC’37 en de aanlegplek bij de koggewerf.

Sinds september wordt er druk gebaggerd in de jachthavens. Dat voorloopt overal voorspoedig, blijkt uit een overzicht, behalve dan in de Buitenhaven. Daar kwam bij het baggeren blauwzuurgas vrij, als gevolg van vervuiling vanuit de voormalige gasfabriek die tegenover de haven stond. Deze week worden aanvullende metingen afgesloten, waarna er voor deze haven een nieuw plan van aanpak wordt gemaakt. Vermoedelijk kan dit werk pas volgend voorjaar worden afgerond.

Diepgang

Baggeren van de jachthaven van ZC’37 was niet voorzien omdat het niet nodig leek. Nieuwe informatie leert dat bij sommige aanlegsteigers toch onvoldoende diepgang is, zodat ook deze haven in het werk wordt meegenomen.