Bedrijfsbrandje in Kampen vermoedelijk aangestoken

update + videoHet bedrijfsbrandje dat vrijdagochtend woedde aan de Gildestraat in Kampen is mogelijk aangestoken. Dat meldt de politie. De recherche deed de hele ochtend onderzoek en gebruikte daarbij een drone.

,,Om duidelijk te krijgen hoe de brand is gelopen. Dat kan mooi van bovenaf", aldus een woordvoerster. De brand bij een bedrijf dat handelt in vloeren werd rond 05.45 uur gemeld. De brand woedde tussen het plafond en het dak. Het pand stond vol rook en buiten was een duidelijke brandlucht te ruiken. 

De brandweer had de handen vol aan het vinden van de brandhaard. De zoektocht duurde ruim een uur. Delen van het dak zijn gesloopt om in de tussenruimte te kunnen kijken. Door het blussen is er veel waterschade in het pand.

Vloerloods, het bedrijf dat in het pand gehuisvest is, was vrijdagmiddag niet in de gelegenheid om een reactie te geven.

Volledig scherm
De hulpdiensten moeten lang zoeken naar de oorzaak van een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Gildestraat in Kampen. © Stefan Verkerk
  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.