Volledig scherm
Restaurant Bij Alex aan de IJsselkade in Kampen staat te koop. © Google Streetview

Bekend restaurant aan de IJssel in Kampen staat te koop

Restaurant Bij Alex in Kampen staat te koop. Na acht jaar stopt eigenaar Alex van den Bosch met de horecagelegenheid aan de IJsselkade. 

,,Vanwege privéomstandigheden. Verder wil ik geen toelichting geven”, reageert Van den Bosch op de verkoopadvertentie

Het restaurant is vooral bekend als d’Olde Vismark. De naam die het in de jaren 50 kreeg. Het was een verwijzing naar de voormalige overkapte vismarkt, die tot 1937 op de plek naast de brug stond. 

Vorig jaar veranderde Van den Bosch de naam van het restaurant in Bij Alex. Hij wilde het restaurant een informeler karakter geven. In het restaurant is plaats voor 75 gasten. Buiten, op het terras aan de IJssel, kunnen vijftig gasten zitten.

  1. OM eist 20 jaar en tbs voor chaletmoord in Ermelo

    OM eist 20 jaar en tbs voor chalet­moord in Ermelo

    De 33-jarige Janet S. uit Kampen is helemaal zélf degene die 13 maart 2014 een 58-jarige zakenman uit Amersfoort in haar chalet in Ermelo gruwelijk en met voorbedachte heeft vermoord. Vervolgens betrok ze drie medeverdachten bij pogingen alles sporen te wissen. “Maar het was haar moord, haar lijk en haar probleem. Ze moet hiervoor 20 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen”, zo eiste het Openbaar Ministerie maandag in hoger beroep.