Volledig scherm
PREMIUM
De ozb hoeft helemaal niet omhoog in Kampen, becijferden SGP en VVD. © ANP XTRA

Belastingverhoging is helemaal niet nodig, menen SGP en VVD in Kampen

Verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) om het miljoenentekort op de begroting van Kampen te dichten is helemaal niet nodig. Dat vinden althans de raadsfracties van SGP en VVD, die elk afzonderlijk een alternatieve begroting hebben ingediend om dat aan te tonen. Die worden vandaag door het college bestudeerd, in de aanloop naar het einddebat op donderdag.

De twee partijen bewandelen totaal verschillende routes om lastenverzwaring voor burgers en bedrijven te voorkomen. SGP wil fors meer bezuinigen op sport, cultuur en overheadkosten bij de gemeente zelf. Bij de VVD komt de grootste klap uit het structureel inzetten van eenmalige rijksgelden voor jeugdhulp, waarmee de inkomsten in de jaren tot en met 2021 jaarlijks met 1,1 miljoen euro stijgen.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.