Bestuurder bij zorgorganisatie IJsselheem Karin Leferink.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder bij zorgorganisatie IJsselheem Karin Leferink. © Frans Paalman

Beloning medewerkers in zorghuizen blijft achter en dat baart deze bestuurder zorgen: ‘Ik wil niet dat ze vertrekken’

Het loon van de zorgmedewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg blijft te veel achter bij andere zorgsectoren. Dat zegt Karin Leferink, bestuurder van de grote regionale zorgorganisatie IJsselheem. Ze breekt een lans voor alle collega’s met haar actie #dubbelecijfersvoordeVVT. ,,Ik wil niet dat medewerkers om het geld naar andere zorgsectoren vertrekken.”

1 reactie

 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Als ik kijk naar de verzorgsters van mijn schoonmoeder, hoe gemotiveerd, opgewekt en vrolijk ze altijd zijn. Hoeveel liefde ze steken in de dementerende ouderen, hoeveel werk ze daarmee hebben. Het is schandalig hoe slecht ze betaald worden. Zeker, een dergelijk beroep moet je wel kiezen uit roeping maar dat wil niet zeggen dat ze dan ook maar niets hoeven te verdienen.
 1. Deze 3 dominees geloven ondanks leegloop nog heilig in hun vak: ‘Dit zie je niet in een voetbalstadion’
  PREMIUM
  2

  Deze 3 dominees geloven ondanks leegloop nog heilig in hun vak: ‘Dit zie je niet in een voetbalsta­di­on’

  Help, de dominee verdwijnt. Protestantse predikanten gaan met pensioen, opvolgers zijn er onvoldoende. Wie wil er in deze tijd nog op de kansel staan? Zij dus. Een regionaal drieluik met senior Reinoud Koning (64), starter Arend van Mourik (34) en student Laura Wevers (24). ,,Vroeger ben ik gepest en liep met zelfmoordideeën, nu besef ik dat ik een doel heb op aarde.’’
  Kamperveen