De Eilandbrug bij Kampen. Tussen de brug en de Hanzestad is het vaak kommer en knel
Volledig scherm
De Eilandbrug bij Kampen. Tussen de brug en de Hanzestad is het vaak kommer en knel © Freddy Schinkel/Stefan Verkerk

Bert Boerman hoopt dat hij nu eens niet met zijn mond vol tanden zit over dodenweg N50

De 22 van 2022Het is een stukje weg van een kilometer of 7. Met links en rechts eindeloze weilanden en halverwege de lelijke contouren van een bedrijventerrein. Niets aan de hand? Zeker wel. Dit is de dodenweg N50.

12 reacties

 • wilma aalvanger

  4 maanden geleden
  De eerste zin van dit artikel begint goed: 'Als je even niet oplet...' Het is niet de weg die de ongelukken veroorzaakt, maar het zijn de automobilisten. Gewoon goed uitkijken.
 • Winny lieverst

  4 maanden geleden
  Ik heb die weg een periode dagelijks gereden. Wat mij opvalt is dat er bij de Eilandbrug veel ongelukken met vrachtwagens gebeuren. Bij veel wind worden deze gewoon ingeblazen. Ook de ongelukken met personenauto's gebeuren vaak in de buurt van deze brug.
 • R. Plan

  4 maanden geleden
  Afleidingsmanoeuvre ivm. De Chinese bagger bussen
 • C Van Dalen

  4 maanden geleden
  Ga er eens rijden. Toen die weg aangelegd werd kon je met huisvrouwen logica, oei wat durf ik nu te zeggen, al bedenken dat de weg met het toenemende verkeer al snel te smal zou zijn. Helemaal toen de woonwijken bij Kampen groter werden. De op en afritten daar zijn dan ook het grootste probleem. Daarnaast de asociale automobilisten. Oja ik rij er elke dag met de taxibus dus spreek uit ervaring …wat ik allemaal zie…
 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  Als we het aantal slachtoffers op de N50 afzetten tegen het aantal slachtoffers van één dag tradities, dan snap ik alle ophef over de N50 niet, of zijn verkeersslachtoffers belangrijker dan de slachtoffers van oudejaarstradities?
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.