Volledig scherm
Patrick maakt een rondje op zijn nieuwe driewieler. © eigen foto's

Bestolen Patrick uit Kampen dolblij met nieuwe driewieler

Hij kan het niet in woorden uitdrukken, maar zijn zus ziet het meteen. ,,Patrick is blij met zijn nieuwe driewieler”, zegt Angelique Kale. ,,Dolblij.”

Enkele weken geleden werd de fiets van de verstandelijk beperkte Patrick de Waard (47) gestolen uit de tuin van gezinsvervangend tehuis De Stolpen in Kampen. Het was een driewieler voor gemeenschappelijk gebruik, die Patrick zich ‘een beetje had toegeëigend’, zei zus Angelique tegen deze krant. Haar broer was humeurig na de diefstal. Patrick miste zijn fiets. 

Inmiddels kart hij weer door de tuin van De Stolpen. Patrick heeft een gloednieuwe driewieler gekregen, dankzij Michelle Meijer uit Hengelo. Zij las het ‘walgelijke’ bericht over de diefstal en besloot in actie te komen.  ,,Ik wilde iets voor hem doen”, zegt ze. ,,Dit kan toch niet?”

Volledig scherm
Van links naar rechts: Michel van Dijk, Eddy van Heel, Patrick en Michelle Meijer. © eigen foto's

Ze vond een bevriende ondernemer, plaatsgenoot Eddy van Heel, bereid om een nieuwe driewieler aan te schaffen. Michel van Dijk van de gelijknamige fietsenhandel maakte m klaar voor gebruik. Donderdagmiddag vond de feestelijke overhandiging plaats.

,,Een prachtige ontmoeting”, zegt Meijer. ,,Een dag vol liefde. Het was mooi om te zien hoe blij we Patrick en Angelique konden maken.” Angelique: ,,Het heeft me overrompeld. Het is mooi wat deze mensen hebben gedaan.”

Patrick wilde meteen op de driewieler stappen om een rondje te maken, zegt ze. ,,Hij is dolblij. Van de vorige driewieler ontbreekt elk spoor. Ze heeft enkele tips gehad, maar de fiets is niet gevonden. ,,We hebben een dik slot gekocht”, zegt ze. ,,Dit willen we geen tweede keer meemaken.”

Volledig scherm
© eigen foto's
 1. Veluwse buurgemeenten mogen Lowlands komen inspecteren
  PREMIUM

  Veluwse buurgemeen­ten mogen Lowlands komen inspecte­ren

  Vertegenwoordigers van buurgemeenten worden door de gemeente Dronten rondgeleid over het festivalterrein van Lowlands bij Biddinghuizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien ‘hoe nauwkeurig met veiligheid en milieuaspecten wordt omgegaan’. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Dronten, nadat gemeenten op de Noordwest-Veluwe deze week via deze krant lieten weten graag met Dronten in gesprek te willen gaan over muziekfestivals en de overlast die er mee gepaard gaat.
 2. Campinggasten Roggebotsluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'
  PREMIUM
  Video

  Campinggas­ten Roggebot­sluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'

  Voor het einde van het jaar moeten alle vaste gasten van Jachthaven Camping Roggebotsluis hun boeltje hebben opgepakt en hun plek schoon hebben opgeleverd. Dat leidt volgens Kampenaar Paul van der Veen (52) tot emotionele taferelen. Namens een – groeiende – groep van zo’n 25 campinggasten heeft hij de gemeente en de grondeigenaar, provincie Overijssel, nu schriftelijk aansprakelijk gesteld voor ‘het leed en de schade’ die zij hierdoor ondervinden.