Bewoners kijken toe bij 'verschrikkelijke' demontage woonwagen IJsselmuiden

VideoDe demontage van de woonwagen van Everlien Spelthuis en Joop Descende is donderdagochtend begonnen. De twee bewoners zagen toe hoe de woonwagen stukje voor stukje uit elkaar werd gehaald. Het uit elkaar halen van de woonwagen zal nog wel de hele dag gaan duren. 

Everlien Spelthuis noemt de demontage verschrikkelijk. Ze heeft meer dan 25 jaar op de plek gewoond en zag haar kinderen opgroeien in de woonwagen. Waar ze nu gaat wonen is niet duidelijk. ,,Ik denk dat wij toch maar in een caravan bij het gemeentehuis moeten gaan staan,'' aldus Spelthuis.

De ruimingsdatum stond al maanden op de agenda. De ruiming vormt het sluitstuk van een al jaren slepende procedure. Meerdere keren haalde de bewoners bakzeil bij de rechter. Toch is hun hoop nog gevestigd op een lopende bodemprocedure, die nog enkele maanden kan duren. Echter verhindert deze procedure de ruiming niet.

Volledig scherm
De ontmanteling van de woonwagen aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden. Joop Descende en Everlien Spelthuis kijken toe. © Freddy Schinkel
De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!