Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP

Biblebelt blijkt besmettingsbrandhaard: Staphorst noteert flinke piek

Het aantal coronabesmettingen loopt snel op. Met name in de Biblebelt, waar de vaccinatiegraad lager ligt dan in andere regio’s, stijgt de hoeveelheid positieve coronatestuitslagen haast explosief.

14 reacties

 • Tom Tax

  2 weken geleden
  Ongevaccineerden worden nu gedwongen zich te laten testen om maatschappelijk nog mee te kunnen doen, dus zullen er ook meer positieve tests zijn, dat is helemaal niet zo lastig te begrijpen. Dus in plaatsen met een lage vaccinatiegraad komt aan het licht wat in het hele land gebeurt. Gevaccineerden worden haast niet meer getest, en mogen overal in met hun QR code, terwijl ze net zo goed iedereen nog kunnen besmetten en dat waarschijnlijk ook doen.
 • C. Lenten

  2 weken geleden
  Bosma?Oosterom: Jullie worden op jullie wenken bediend, ik zie mezelf allang niet meer als deel van deze samenleving. Ik ben niet gevaccineerd en ga dat ook niet doen. In mijn keuze om het niet te doen heb ik meegenomen 1: de mogelijkheid corona te krijgen en te overlijden 2 het moeten afzien van medische zorg voor welke andere aandoening dan ook wegens niet gevaccineerd zijn. Tevreden?
 • J Kruize

  2 weken geleden
  Realiseer je wel dat ook 1 ziekenhuisopname, overigens waarom dat wel en geen vaccinatie?, langere tijd een bed bezet houd. De rest moet dan weer uitgesteld worden. Ook denk ik aan de overbelaste verpleging.
 • Jan van Ittersum

  2 weken geleden
  Makkelijk scoren hoor, deze reacties eronder. Realiseer je wel dat alle besmettingen tot nu toe pas 1 ziekenhuisopname hebben opgeleverd. De laatste coronadode in Staphort was in juni. Bovendien blijkt de vaccinatie maar een beperkte tijd de besmettingen tegen te houden: uitbraken in andere gemeentes volgen later deze winter. Ongevaccineerden dragen vooral zelf consequenties, omdat ze kwetsbaarder zijn voor het virus (>1% komt in het ziekenhuis terecht)
 • Hendrikje Haverkamp

  2 weken geleden
  Opnieuw is dit stigmatiserend. De vaccinatiegraad voor volwassenen in Staphorst ligt op ongeveer 52 %. De vaccinatiegraad van Rotterdam 56% en Amsterdam west 58%. Graag eerlijke cijfers. Ik woon in de biblebelt en de vaccinatiegraad van onze stad is 95%. De meeste biblebelt plaatsen hebben op dit ogenblik ontzettend lage besmettingscijfers op Staphorst na. Stop met polariseren. De stad Groningen heeft constante hoge besmettingscijfers vanwege de studenten en je hoort er nooit iemand over.
 1. Alcides bekert door na strafschoppen, Activia eindelijk van de hatelijke nul af en Robur wint met ruime cijfers
  Liveblog

  Alcides bekert door na strafschop­pen, Activia eindelijk van de hatelijke nul af en Robur wint met ruime cijfers

  Alcides had het een tijdje lastig in de Hoofdklasse A, maar slaagde erin om de laatste twee competitieduels winnend af te sluiten. De ploeg uit Meppel begon zondagmiddag dus vol vertrouwen aan de bekerontmoeting met VV Emmen. Van harte ging het niet, maar Alcides bekert wel een ronde verder. In het liveblog hadden we ook uitgebreid aandacht voor de derde klasse D, waarin Robur et Velocitas met ruime cijfers won van Albatross en Activia eindelijk van de hatelijke nul punten af is. Ook Groen Wit’62 kwam in actie. Het echte spektakel bleef uit, maar interessant was de speeldag wel degelijk.