Volledig scherm
De onderbuurvrouw van het pasgetrouwde stel heeft even wat minder daglicht in haar huis. © Robert van den Hul

Bierkrattenmuur voor getrouwde Bart Biersteker uit IJsselmuiden

„Als jullie maar niks uithalen in mijn huis," zei Bart Biersteker uit IJsselmuiden nog tegen zijn vrienden. Bart is vandaag in het huwelijksbootje getreden met zijn geliefde Sannerijn van der Steeg. En wat doe je als vriendengroep als er iemand gaat trouwen? Juist. Iemand in de maling nemen.

En met zo'n achternaam moet het natuurlijk iets met bier worden. Het huis van Bart en Sannerijn werd ingepakt met zo'n 250 bierkratjes.

De vriendengroep wilde graag een mooie stunt uithalen, maar ze mochten dus niks in zijn huis doen. „Tja, dan houd je je aan je afspraak natuurlijk", vertelt zijn vriend Robert van den Hul. „We zijn vanaf dinsdag aan het inzamelen geslagen en op donderdag zijn we met tien man gaan stapelen. Het stond eerste een beetje wankel, maar met een paar extra balken is de bierkrattentoren nu stabiel."

Bart en Sannerijn wonen in een bovenwoning, het raam van de woning onder hen is ook helemaal dichtgebouwd met bierkratten. „We hebben nog even met de onderbuurvrouw overlegd, maar zij kan de grap wel waarderen."

De kersverse bruid en bruidegom weten nu nog van niks. Als ze vanavond na hun huwelijksfeest thuiskomen worden ze verrast met de enorme pui van bierkratten. En wie gaat het bouwwerk afbreken? Dat mogen ze zelf gaan doen. Wij hebben al flink wat werk verzet!", grapt Robert. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.