Bij elk ongeluk op de N50 is er weer die angst bij Joost en Jessie: ‘Een machteloos gevoel’

Met videoIs het een collega of bekende? Die angst heerst bij Stoel Transport na elk ernstig ongeval op de beruchte N50 bij Kampen. Na opnieuw een fatale crash deze week is de maat vol. Het bedrijf eist veiligheidsmaatregelen en wil zelfs 10.000 euro meebetalen. De Stentor gaat op pad met Joost Pleijter en Jessie van Dijk.

11 reacties

 • evert koekkoek

  8 maanden geleden
  Gelet op de reactie van Oostendorp en ook andere reacties lezende krijg ik steeds meer de indruk dat men nauwelijks weet waar de N50 ligt en hoe de weg is ingericht. Ik durf te stellen dat sommigen helemaal geen gebruik van de N50 maken. Mocht ik het bij het verkeerde eind hebben, dan ben ik wel nieuwsgierig om te horen of al deze goed bedoelde reacties van alleen maar brave dagelijkse gebruikers van de N50 komen.
 • O. Veenstra

  8 maanden geleden
  G. Oostendorp. Er is daar een inhaalverbod. Zoals je op de foto kunt zien zijn er 2 doorgetrokken strepen.
 • A. Hekman

  8 maanden geleden
  De aanduiding "beruchte weg" klopt absoluut niet! Het zijn een groot aantal automobilisten die zich als "wegmisbruikers" gedragen. Voorbeelden: te snel rijden, inhalen waar het niet mag, aandacht bij andere zaken dan verkeer, vooral gebruik mobieltje e.v.a. zaken! Dus een intensievere (mogelijk permanente) controle hierop met hoge boetes (bij herhalingen - rijontzeggingen) is een probaat middel ter bestrijding!
 • Henk Renzebrink

  8 maanden geleden
  Heel veel technische hulpmiddelen in onze moderne voortuigen bevorderen de veiligheid. Ze zijn echt ondersteunend. Ik weet dit uit ervaring. Het zijn juist de middelen die er tijdens het rijden niet toe doen, die voor het gevaar zorgen. Daarbij staat een handsfree smartphone wel op nummer 1. Er wordt blijkbaar naar appjes, Facebook, youtubefilmpjes en nog meer zaken die niet in het verkeer thuishoren gekeken. Dit kan echt niet. 1 seconde afgeleid op zo'n weg kan tot rampzalige gevolgen leiden.
 • gerrit de Goeij

  8 maanden geleden
  Niet alleen info systemen in voertuigen zorgen voor afleiding. Te veel onnodige verkeersborden en reclame uitingen langs zijn ook van grote invloed. Onze bovenkamer is niet gemaakt om te multitasken. Besef dat als je aan 't verkeer deelneemt. Maar ook als wegbeheerder en vergunningverstrekker. Geen reclame langs wegen is een simpele start!