De blauwe lijn, witte fietsparkeervakken en borden in de fietsparkeervakken; niet iedereen vindt het er mooier op worden in de Kamper binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
De blauwe lijn, witte fietsparkeervakken en borden in de fietsparkeervakken; niet iedereen vindt het er mooier op worden in de Kamper binnenstad. © Freddy Schinkel

Blauwe coronalijn door Kamper binnenstad valt niet bij iedereen in de smaak

Blauwe lijnen en pijlen helpen sinds vrijdag het winkelend publiek in de Kamper binnenstad  afstand van elkaar te houden. Niet iedereen is even blij met die blauwe lijnen door de historische straten: ,,Schrikbarend, waar gaat het met onze mooie binnenstad naar toe?’’, vraagt fotografe Ursula van de Bunte uit Kampen zich af. 

,,Heeft iemand op het gemeentehuis er ook bij nagedacht of het esthetisch wel verantwoord is? Nee, dat denk ik niet. Naast de blauwe lijnen en pijlen ligt de hele stad ook vol met die witte fietsparkeervakken, die vind ik helemaal erg. Vooral rondom de kerk. Bij al die witte lelijke vakken staan ook nog eens allemaal borden, dat maakt het helemaal lelijk.’’

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.