Bloemen zijn in topconditie voor Kamper dahliafeest

videoBloemen zo ver het oog reikt. De een nog mooier dan de ander. Groot en klein, verschillend van kleur. De tuin van dahliavereniging de Hanzestad staat er op zijn best bij. En dat moet ook, want de club viert vandaag het zeventigjarig bestaan met een open dag.

Met een kritisch oog kijkt Annelies Hulsebosch naar een plant met dieprode bloemen. Ze trekt knopjes uit de planten. Dieven, zegt ze. Een klusje dat altijd doorgaat in de tijd dat de dahlia's in bloei staan. ,,Als ik wil kan ik hier dagelijks wel uren mee bezig zijn.'' Zelf heeft ze twee stukjes grond op van het complex van de vereniging aan de Fluitekruid in Kampen. Ook de verenigingstuin neemt ze mee in haar kritische blik. Ze haalt nog maar eens een okselknopje uit een dahliaplant, ter bescherming van de hoofdbloem die niet door zijscheuten mag worden weggedrukt. ,,Je krijgt er ook ook langere stelen van. Dat is wel zo handig als je ze op de vaas zet.''

  1. 'D-day' voor voedselpark De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'
    PREMIUM
    Video

    'D-day' voor voedsel­park De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'

    Er werd gehoopt op een volmondig 'ja' van de burgemeester en wethouders van Kampen die naar de wijk Brunnepe waren gekomen om de plannen aan te horen voor de komst van een voedselpark op een braakliggend stuk grond. De projectleider sprak vooraf zelfs over alles of niets. De toezegging kwam er niet, maar de initiatiefnemers twijfelen niet over de uiteindelijke komst van het park.