Bloemen zijn in topconditie voor Kamper dahliafeest

videoBloemen zo ver het oog reikt. De een nog mooier dan de ander. Groot en klein, verschillend van kleur. De tuin van dahliavereniging de Hanzestad staat er op zijn best bij. En dat moet ook, want de club viert vandaag het zeventigjarig bestaan met een open dag.

Met een kritisch oog kijkt Annelies Hulsebosch naar een plant met dieprode bloemen. Ze trekt knopjes uit de planten. Dieven, zegt ze. Een klusje dat altijd doorgaat in de tijd dat de dahlia's in bloei staan. ,,Als ik wil kan ik hier dagelijks wel uren mee bezig zijn.'' Zelf heeft ze twee stukjes grond op van het complex van de vereniging aan de Fluitekruid in Kampen. Ook de verenigingstuin neemt ze mee in haar kritische blik. Ze haalt nog maar eens een okselknopje uit een dahliaplant, ter bescherming van de hoofdbloem die niet door zijscheuten mag worden weggedrukt. ,,Je krijgt er ook ook langere stelen van. Dat is wel zo handig als je ze op de vaas zet.''

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.