Een protest met trekkers en zure melk was in 2016 nodig om de politiek wakker te schudden. Nu zijn de boeren van het Kampereiland tevreden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een protest met trekkers en zure melk was in 2016 nodig om de politiek wakker te schudden. Nu zijn de boeren van het Kampereiland tevreden. © Freddy Schinkel

Boeren Kampereiland krijgen hun zin: pacht wijzigt in erfpacht

Het boerenprotest van november 2016 lijkt bijna drie jaar na dato toch resultaat op te leveren voor de boeren van het Kampereiland. Burgemeester en wethouders van Kampen hebben deze week een nieuw beleidsplan voor het gebied omarmd, waarin de pacht geleidelijk plaats maakt voor erfpacht en boeren meer ondersteuning krijgen bij hun bedrijfsvoering. Dat maakt een einde aan plotselinge stijgingen van de pachtprijzen. Bovendien krijgen boeren hierdoor weer de ruimte om te investeren en ook het beëindigen of overdragen van het bedrijf wordt een stuk gemakkelijker.

  1. Doemdenken? Dat woord bestaat niet bij Jos en Melvin van Kamper Events
    PREMIUM

    Doemdenken? Dat woord bestaat niet bij Jos en Melvin van Kamper Events

    Een mooi seizoen zou het worden, misschien wel het beste jaar ooit voor Kamper Events. Totdat corona een streep zette door de complete agenda van het bedrijf. Heel even was er paniek bij de jonge eigenaren, maar doemdenken komt niet voor in het woordenboek van Jos Hogenbirk en Melvin Brandenburg. Ze vertrouwen op hun creativiteit, doen wat wel kan in de anderhalve meter samenleving en geven nieuwe plannen eerder een kans.