Trijntje Sleurink (84) en burgemeester Bort Koelewijn (tweede van links) onthullen de (corona) herinneringsboom op de algemene begraafplaats in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Trijntje Sleurink (84) en burgemeester Bort Koelewijn (tweede van links) onthullen de (corona) herinneringsboom op de algemene begraafplaats in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

‘Boom van hoop’ ter nagedachtenis aan slachtoffers corona in Kampen

Op de algemene begraafplaats in Kampen onthulde burgemeester Bort Koelewijn dinsdagochtend een herinneringsboom aan corona, bijgestaan door mevrouw Trijntje Sleurink die in april vorig jaar haar man verloor aan deze ziekte. Tegelijkertijd werden op de andere begraafplaatsen in de kernen van Kampen vergelijkbare bomen onthuld door de wethouders.

  1. Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkogge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?
    PREMIUM

    Kampen trekt extra geld uit om de IJsselkog­ge naar de stad te halen: waar is het 600 jaar oude schip straks te bekijken?

    De kogel is door de kerk, het wrak van de IJsselkogge komt terug naar Kampen. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een voorstel om, bovenop de 500.000 euro die eerder al beloofd was, een miljoen euro uit te trekken voor de terugkeer van het wrak. Dat extra geld is nodig om het 600 jaar oude schip op ‘minimale wijze’ te kunnen exposeren. De komende maanden buigt Kampen zich over de vraag waar en hoe dat kan.