Kampen verhoogt de toeristenbelasting met vijftig procent. En daar is niet iedereen blij mee. Schipper Henri van Dijk van de Pouwel Jonas is woedend.
Volledig scherm
PREMIUM
Kampen verhoogt de toeristenbelasting met vijftig procent. En daar is niet iedereen blij mee. Schipper Henri van Dijk van de Pouwel Jonas is woedend. © Freddy Schinkel

Boosheid over verhoging toeristenbelasting in Kampen in coronatijd

Toeristisch Kampen is niet te spreken over de brief die ze deze week kregen van de gemeente. De inhoud: een verhoging van de toeristenbelasting met vijftig procent. Juist in een tijd waarin de vrijetijdssector toch al wat te lijden heeft is dat een nieuwtje dat op weinig bijval kan rekenen.

  1. Voor Syrische arts Obaida (52) is vaccineren méér dan een baan: ‘Nu heeft hij weer een doel’
    PREMIUM

    Voor Syrische arts Obaida (52) is vaccineren méér dan een baan: ‘Nu heeft hij weer een doel’

    Als hij bezig is om coronavaccins klaar te maken, stelt hij zich voor dat hij in de operatiekamer is. ,,Alles moet netjes liggen. Dat ben ik zo gewend.” Obaida Abdul Rahim (52) uit Dronten werkt bij de vaccinatielocaties van de GGD in Kampen en Zwolle en dat is voor hem geen baan, maar een geschenk. Volgens zijn vrouw Rawa heeft het hem gered van een depressie. ,,Ik help anderen en ik help mezelf.”