Zieke watervogels in het Stadspark van Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zieke watervogels in het Stadspark van Kampen. © Sandra Selles

Botulisme in Kamper Stadspark: waar blijven de waarschuwingsbordjes?

Waar blijven de waarschuwingsbordjes voor botulisme in het Stadspark? Dat vraagt de Dierenambulance Kampen zich af. De afgelopen weken is de ambulance herhaaldelijk in actie gekomen voor eenden die waarschijnlijk getroffen zijn door de bacterie die ook gevaarlijk kan zijn voor andere dieren. ,,Ook honden kunnen er goed ziek van worden. Stel dat het jouw hond is die door onvoorzichtigheid overlijdt...’’, zegt woordvoerder Diego Visser.

1 reactie

 • Corry Hoekman

  2 maanden geleden
  Dit is - per veiligheidsregio - geregeld. In de gemeente Rotterdam neemt deze gemeente de regie. Rotterdam valt onder de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Link naar artikel van de regionale omroep Rijnmond. Neem anders contact op met de Veiligheidsregio IJsselland. Ik hoop dat dit 'mijn bijdrage' kan zijn aan het opruimen van de vogels die zijn besmet met botulisme. Heel veel Sterkte met alles. Via Rijnmond: https://www.rijnmond.nl/nieuws/185002/Dode-eenden-in-Berkel-en-Rodenrijs-Botuli
 1. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  11

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.