Volledig scherm
De gevaarlijke kruising Oosterlandenweg/Laanzicht in IJsselmuiden. Precies op deze kruising is de ingang van 'Plan Koster' (voorgrond). Op de achtergrond het Kulturhus en basisschool Wonderwijs. © Foto Freddy Schinkel

Bouwverkeer in IJsselmuiden moet verplicht stoppen voor fietser

De bouwwerkzaamheden voor de 38 woningen en 22 appartementen op Plan Koster in IJsselmuiden draaien op volle toeren. Het baart de buurt ook zorgen.

Grote vrachtwagens moeten het drukke fietspad met veel kinderen langs de Oosterlandenweg oversteken om de bouwplaats te bereiken. De gemeente Kampen neemt verschillende maatregelen om de veiligheid van de fietsers te garanderen. Zo worden waarschuwingsborden geplaatst en krijgt het verkeer dat vanaf de bouwplaats komt een stopplicht, vóórdat ze het fietspad mogen oversteken. 

De oplevering van Plan Koster, dat het Oosterlandenerf gaat heten, is over een jaar.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!