Volledig scherm
Uit de woonboerderij in Kampen kwam rook. Door snelle inzet van de brandweer werd erger voorkomen. © Stefan Verkerk / News United.

Brand in woonboerderij Kampen, bewoners moeten nacht elders doorbrengen

Een woningbrand in Kampen is afgelopen nacht door snel optreden van de brandweer snel onder controle gebracht. De woning liep door de brand aanzienlijke schade op. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen.

De brand brak tegen 03.15 uur uit in een woonboerderij aan de Terp in Kampen. De bewoners van de woonboerderij ontdekten de brand en hebben direct de brandweer gebeld. De brandweer van Kampen, IJsselmuiden en Oldebroek werden vervolgens opgepiept voor de brand.

De brandweer van Kampen was als eerste op locatie, al reed een brandweerwagen zich wel vast in de drassige berm op het toegangsweggetje naar de woonboerderij. Het vastrijden van de brandweerwagen heeft uiteindelijk geen effect gehad op de ontwikkeling van de brand. De brand was snel geblust. De brandweer schaalde uit voorzorg wel op, zodat er extra voertuigen paraat zouden staan. Een aantal extra voertuigen kon al weer retour voordat ze ter plaatse waren.

De bewoners  zijn door de brandweer opgevangen. Zij raakten niet gewond bij de brand ,maar moesten de nacht wel ergens anders doorbrengen.

De brandweerwagen die vast kwam te zitten wordt later op de ochtend geborgen. Het bergingsbedrijf is momenteel druk bezig met het maken van het plan van aanpak en het regelen van de benodigde materialen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)