Brandende tractor zorgt voor rookkolom bij IJsselmuiden

videoEen brandende tractor aan de Kamper Wetering in de polder Mastenbroek zorgt voor een grote rookontwikkeling. De brandweer bevestigt dat het brandende rubber van de banden en de brandstof in het voertuig voor de rook zorgt.

De eerste melding van de brand was om 19.40 u. De tractor werd gebruikt als een pomp om zo water uit de vaart te pompen en de naastgelegen landerijen nat te houden. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland zegt dat de tractor niet te redden was en helemaal uitgebrand is. 

Volledig scherm
De brandweer probeert het vuur te blussen. © Henry Wallinga
  1. Begrip, schrik en vraagtekens bij voorgestelde bezuinigingen in Kampen
    PREMIUM

    Begrip, schrik en vraagte­kens bij voorgestel­de bezuinigin­gen in Kampen

    Dát Kampen de broekriem de komende jaren stevig moet aanhalen, was voor veel mensen allang geen verrassing meer. Een pakket met ruim tweehonderd bezuinigingsvoorstellen werd dinsdag openbaar gemaakt, het Kamper college van burgemeester en wethouders doet een voorzet met een plan waarmee in totaal acht miljoen euro wordt bespaard. Niet alleen wordt de eigen organisatie onder de loep genomen, ook stelt het college voor om de inkomsten te verhogen (parkeren binnenstad duurder, ozb verhogen), subsidies te korten (cultuursector) en langlopende projecten uit te stellen (‘Vernieuwbouw’ Ichthus College, Bolwerk Buitenwacht). Wat vinden die betrokken partijen van de voorstellen van het college?