Volledig scherm
De redding van het paard bij Cantecleer. © GinoPress B.V.

Brandweer Kampen redt paard kinderboerderij met brandslang uit sloot

videoJe moet roeien met de riemen die je hebt en soms is dat een brandslang. In ieder geval bij de redding van een paard uit een sloot in Kampen vanmorgen. De opgetrommelde brandweer spande een brandweerslang langs het achterste van een paard dat zichzelf in problemen had gebracht. Daarmee werd tegelijk met het sjorren met een touw het dier bevrijd.

Het was even schrikken voor beheerder Anita Mosselaar van de Kinderboerderij Cantecleer in Kampen vanmorgen toen een vrouw haar kwam melden dat een van de vier paarden die er rondlopen in de sloot terecht was gekomen. Hoe lang het dier er in het water en modder heeft gelegen weet ze niet. ,,Het zal niet de hele nacht geweest zijn. Dan was ze er slechter aan toe geweest”, zegt ze, terwijl ze met het dier aan het rondstappen is.

Aanvankelijk probeerde Mosselaar samen met de vrouw het dier uit de sloot te krijgen. ,,We hebben haar een halster omgedaan en zijn met een touw gaan trekken om het op het droge te krijgen. Dat lukte ons niet, dus hebben we de brandweer gebeld”.  En die wisten - met enige inventiviteit - het paard op het droge te krijgen.

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.