Maandagmorgen werd het 'Harman Breman’-bankje onthuld aan de IJsselkade. V.l.n.r. wethouder Erik Faber, zoon van Harman Berthold Breman (57), ex-vrouw Tonny Zweers (81) en dochter Sandra Breman (55).
Volledig scherm
PREMIUM
Maandagmorgen werd het 'Harman Breman’-bankje onthuld aan de IJsselkade. V.l.n.r. wethouder Erik Faber, zoon van Harman Berthold Breman (57), ex-vrouw Tonny Zweers (81) en dochter Sandra Breman (55). © Foto Freddy Schinkel

‘Breman-bankje’ aan IJsselkade houdt herinnering aan Kampense oud-wethouder levend

Met een bankje aan de IJsselkade wordt de gedachte aan voormalig wethouder Harman Breman in leven gehouden. Hij overleed vorig jaar juli op 80-jarige leeftijd. Ter hoogte van de synagoge kan nu even worden gezeten met het uitzicht op – volgens Breman – het ‘mooiste rivieraanzicht van heel Europa’. Nou ja, op één stad na dan.

 1. Plastic uit wijde regio wordt in deze gloednieuwe fabriek in Zwolle gesorteerd: ‘Eerste in Nederland’
  PREMIUM
  met video
  8

  Plastic uit wijde regio wordt in deze gloednieu­we fabriek in Zwolle gesorteerd: ‘Eerste in Nederland’

  Een verwoestende brand in Zwolle dwong afvalverwerker PreZero in 2021 tot een nieuwe start. Die wordt deze week gemaakt met de officiële opening van de nieuwe sorteerinstallatie. Plastic, metaal en drankkartons uit de wijde regio van Zwolle worden hier gesorteerd en eindigen in 14 verschillende stromen. Hoe een gebruikte shampoofles via een lange weg wordt verwerkt tot... een nieuwe shampoofles.
  Zwolle