Volledig scherm
© Paul Hartman

Budget voor Internationale Hanzedagen in Kampen kraakt

KAMPEN - Het budget voor de Internationale Hanzedagen in Kampen kraakt. De 224.900 euro die de organisatie heeft gereserveerd voor marketing en promotie, is mogelijk niet afdoende voor alle bedachte activiteiten.

Vooral de ontvangsten bij eerdere Hanzedagen hebben al een flink gat geslagen in het budget. Kampen kreeg toen de gelegenheid om zich te presenteren als toekomstig gastheer van het feest. Dat liet liet gemeentesecretaris Jan Goedegebure woensdagavond weten tijdens een informatiebijeenkomst.

Het wordt daarom keuzes maken, aldus burgemeester Bort Koelewijn. "Als zoiets zich voordoet kun je óf extra budget aanvragen bij de raad óf bepaalde onderdelen op het gebied van promotie schrappen. Wij kiezen voorlopig voor het laatste." Welke onderdelen dat worden, zal de komende tijd duidelijk moeten worden.

In totaal is voor de Hanzedagen (van 15 tot en met 18 juni) een budget uitgetrokken van 1,4 miljoen euro. De gemeente Kampen en de provincie Overijssel zijn de belangrijkste geldschieters.