Volledig scherm
Nieuwe inwoners van Kampen, Kevin en Karlijn van der Veen, werden door Burgemeester Bort Koelewijn op sleeptouw genomen door de gemeente Kampen. Dat deed hij in een klassieke sportwagen: Ford Mustang Coupé uit 1967.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 021118 © Foto Freddy Schinkel

Burgemeester gidst langs de parels van Kampen

Kampen. Parel van de IJsseldelta. Met de rivier, de monumentale stad en de groene dorpen. Met dat ideaalbeeld lokt Kampen Marketing nieuwe inwoners naar deze regio.

Om het gebied te leren kennen neemt de organisatie sinds kort nieuwkomers ‘op sleeptouw'.  Onder leiding van een vrijwilliger krijgen zij op de fiets of in de auto een rondleiding door de gemeente. 

Als winnaars van een actie kregen Kevin en Karlijn van der Veen vrijdagmiddag een bijzondere gids toegewezen. Zij stapten voor de gelegenheid in bij burgemeester Bort Koelewijn, die hen als een ware ambassadeur de mooiste plekjes in de gemeente liet zien. Niet in zijn vertrouwde Citroën, maar in een Ford Mustang Coupé uit 1967.  

  1. Kampen concludeert: meer samenwerking nodig op gebied van cultuur
    PREMIUM

    Kampen conclu­deert: meer samenwer­king nodig op gebied van cultuur

    Het particuliere belang gaat bij veel partijen in de culturele sector boven het algemeen belang van Kampen. Het cultuurhistorisch potentieel wordt niet volledig benut, de samenwerking schiet tekort doordat organisaties elkaar soms letterlijk niet weten te vinden, niemand heeft een goed overzicht over het aanbod en er is weinig sturing op beleidsdoelstellingen. Dat zijn enkele van de belangrijkste conclusies en verbeterpunten uit een evaluatie van het in de afgelopen jaren gevoerde cultuurbeleid in Kampen.