Burgemeester na heftig ongeluk: Geen regels voor grasmaaien bij scholen in Kampen

videoEr zijn geen regels voor grasmaaien op plekken waar veel kinderen zijn, zoals scholen. Dat zegt burgemeester Bort Koelewijn in reactie op het dramatische ongeval van woensdag. Een 6-jarige leerlinge van Villa Nova kwam tijdens de pauze onder een zitmaaier terecht en raakte ernstig gewond.

'Wat deed die maaier daar op dat moment?' De vraag klinkt een dag na het drama uit de mond van meerdere ouders bij de school in nieuwbouwwijk Het Onderdijks. ,,Een logische vraag", vindt burgemeester Koelewijn.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.