Burgemeester na heftig ongeluk: Geen regels voor grasmaaien bij scholen in Kampen

videoEr zijn geen regels voor grasmaaien op plekken waar veel kinderen zijn, zoals scholen. Dat zegt burgemeester Bort Koelewijn in reactie op het dramatische ongeval van woensdag. Een 6-jarige leerlinge van Villa Nova kwam tijdens de pauze onder een zitmaaier terecht en raakte ernstig gewond.

'Wat deed die maaier daar op dat moment?' De vraag klinkt een dag na het drama uit de mond van meerdere ouders bij de school in nieuwbouwwijk Het Onderdijks. ,,Een logische vraag", vindt burgemeester Koelewijn.

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.