Volledig scherm
Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen © Freddy Schinkel

Burgemeester tevreden dat moordenaar Maartje Pieck ‘geen stap’ in Kampen zet

videoBurgemeester Bort Koelewijn van Kampen is tevreden dat de moordenaar van Maartje Pieck geen stap meer in Kampen wil zetten. Jan H. kreeg vanmiddag te horen dat eind deze week zijn tbs-maatregel is afgelopen.

,,Ons rechtssysteem houdt in dat de dader een nieuw leven kan gaan oppakken. Voor de familie geldt dat niet. Zij dragen het een leven lang met zich mee. Het vraagt heel wat van de familie om daar mee om te gaan", reageert Koelewijn op de uitspraak. 

Leed

De burgemeester vindt het ‘een mooie instelling’ van H. dat hij Kampen mijdt. ,,Het zal er aan bijdragen dat het leed niet nog groter wordt dan het al is voor de familie.” Volgens Koelewijn is het voornemen van de dader ‘heel belangrijk’ voor de familie van Maartje Pieck. ,,Het zorgt ervoor dat zij niet zomaar op straat met de moordenaar geconfronteerd worden. Wat doet dat met je?” vraagt de burgemeester zich hardop af.

Jan H. kreeg in 2001 een celstraf van 15 jaar en tbs met dwangverpleging voor de moord op de toen 15-jarige bezorgster van folders. Hij verkrachtte en vermoordde Pieck en dumpte haar lichaam in het Roggebotsebos.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)