Volledig scherm
© ThinkStock

Buskaartje Connexxion wordt 10 procent duurder

Connexxion verhoogt de prijs van het RITkaartje in de regio IJsselmond. Die bestaat uit Zwolle, Kampen, Kop van Overijssel en Flevoland. Een rit wordt 10 procent duurder.

De prijsverhoging gaat in op 1 augustus. Het gaat om het kaartje dat in de bus bij de chauffeur wordt gekocht. De prijs van dit kaartje is een aantal jaren niet verhoogd, terwijl gebruikers van de OV-Chipkaart wel meer gingen betalen voor het gebruik van de bus, meldt Connexxion. Beide tarieven zijn nu bijna aan elkaar gelijk. Dat vindt de vervoerder onwenselijk, dus wordt de prijs van het papieren kaartje verhoogd.

Het goedkoopste kaartje kost nu 2 euro. Dat wordt 2,20 euro. De prijs van het duurste ritje stijgt van 10 naar 11 euro. De tarieven van de Dagkaart, Meermanskaart en Kidskaartje veranderen niet.

Wie een kaartje in de bus contant wil afrekenen, kan dat sinds deze maand niet met munten of papieren geld doen. In bussen van Connexxion kan alleen nog met een bankpas worden betaald. Dit is om het werk van de buschauffeur veiliger te maken. Er zijn specifieke verkoopadressen, zoals boekhandels, waar buskaartjes met contant geld kunnen worden betaald.