Dirk van den Belt op station Duivendrecht.
Volledig scherm
Dirk van den Belt op station Duivendrecht. © NS / Politie

Camera's spotten vermiste Dirk (81) uit Kampen, maar nog altijd is hij spoorloos

De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de vermiste 81-jarige Kampenaar Dirk van den Belt. Eerder was al bekend dat hij gefilmd was door camera's op station Duivendrecht, nu zijn deze beelden ook openbaar gemaakt. 

Van den Belt is te zien op beelden die zondag rond 11.00 uur gemaakt zijn door bewakingscamera's op het NS-station Duivendrecht. Na het verlaten van het station is Van den Belt uit het oog van de camera's verdwenen. Agenten hebben tevergeefs beelden van de beveiligingscamera's in de omgeving van het station bekeken. Dit meldt een politiewoordvoerder. 

Dood spoor

Het spoor lijkt dan ook dood te lopen tussen het station en de omgeving ervan. De politie Kampen heeft veel contact met de familie van de vermiste en spreekt van 'een zorgelijke situatie'. 

Zwolle

Van den Belt wordt sinds zondag vermist. Bij de zoektocht naar de man is een helikopter ingezet, maar zonder resultaat. Ook was er maandag sprake van dat hij gezien was in Zwolle, waarna een burgernetactie werd opgezet. Dat leverde geen resultaat op. 

Social media

De berichten van de Politie Kampen op Facebook over de vermissing zijn ondertussen zo'n 1.000 keer gedeeld op social media, ook in de omgeving van Amsterdam.

Dirk van den Belt op station Duivendrecht.
Volledig scherm
Dirk van den Belt op station Duivendrecht. © NS / Politie