Volledig scherm
Carbidschieten © Foto Freddy Schinkel

Carbidtoerisme blijft beperkt in Kampen

Het carbidtoerisme in de Kamper wijk Brunnepe en Grafhorst bleef beperkt tot 'enkelingen'. Dat stelt burgemeester Bort Koelewijn. 

,,In beide richtingen zag ik fietsers over de Stadsbrug gaan met een melkbus achterop, waar vermoedelijk geen melk in zat", vertelt Koelewijn. Hij vertelt: ,,De situatie was zeer goed beheersbaar. In Brunnepe en Grafhorst maakte niemand een probleem van de schutters van buitenaf, dus ik ook niet."

In de Kamper wijk werd het carbidschieten vier avonden lang gedoogd. In Grafhorst alleen op zaterdag, om op oudjaarsdag de zondagsrust te respecteren. Gevreesd werd dat beide uitzonderingen als een magneet zouden werken op schutters uit dorpen en wijken waar het tot zondag verboden was. Een jaar geleden was dat het geval in Brunnepe, met onveilige situaties tot gevolg.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!