CDA-Kamerlid uit Kampen draagt de hoed van plaatsgenoot Heidi tijdens Prinsjesdag: ‘Ik stond te juichen’

VideoEen hoedje maken voor Prinsjesdag? Natuurlijk wilde Heidi Urban-Pasterkamp dat graag doen. Maandenlang werkte ze aan dat ene hoedje dat het Kamper Kamerlid Hilde Palland vandaag draagt op de feestelijke derde dinsdag in september, als onderdeel van compleet Kamper outfit.

Het hoedje is daags voor Prinsjesdag al in Den Haag, alleen de afgekeurde modellen staan nog in het atelier van de hoedenmaakster in Kampen. Hoedje 1 vindt Urban zelf de mooiste. ,,Maar die paarsblauwe kleur pakte niet helemaal goed uit.’’ Hoedje 2 is het ook niet geworden: de langwerpige sculptuur stond Hilde Palland gewoon niet. Ook de bolvormige hoedjes 3 en 4 zijn afgekeurd, net als hoedje 5, een relatief plat exemplaar. ,,Daarbij was het net alsof ze een plaat voor haar hoofd had. Dat wil je niet uitstralen als Kamerlid.’’ 

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.